Uddelegering af firmaets rekruttering til et rekrutteringsfirma giver gode resultater

Er rekruttering af nyt personale blevet en byrde, som tager alt for meget tid og mange penge for dit firma? Svaret på denne udfordring vil ofte være at overlade rekruttering til et rekrutteringsbureau. Så kan personalemedarbejderne i dit firma bruge ressourcerne på medarbejderpleje og -udvikling imedens jeres virksomhed utvivlsomt får glæde af en kvalificeret kollega, der vil kunne bidrage med en hel del i jeres organisation på det faglige plan samt på det personlige plan, når det rette vikar- eller rekrutteringsbureau varetager forløbet omkring en optimal rekruttering af en ny medarbejder. Men hvilke arbejdsopgaver er det helt præcist, at et professionelt rekrutteringsbureau vil kunne klare på vegne af jeres firma i forbindelse med rekruttering af en ny medarbejder? Dette spørgsmål vil jeg i det følgende besvare med afsæt i min omfattende HR erfaring der er et resultat af adskillige år i en funktion som HR-chef ved et væld af danske firmaer.

For så vidt man som firma outsourcer rekruttering af nyt personale til et etableret rekrutterings- eller vikarbureau, er det en væsentlig fordel, at kontaktpersonen ved bureauet får chancen for at aflæse alle behov og ønsker ved virksomheden samt ved ansøgeren. Dette forud for, at de får mulighed for at møde hinanden. Dertil får den kommende arbejdsgiver kvalificeret hjælp til at lave en udførlig personprofil og jobbeskrivelse, inden den egentlige rekruttering af den bedste ansøger til jobbet begynder. Derefter begynder vikarbureauet så selve rekrutteringen. Til at begynde med tjekker konsulenten fra bureauet deres egen database i håbet om at finde en oplagt kandidat. Tit er det muligt at udvælge en perfekt kandidat der. I modsat fald vil rekrutteringsbureauet stå for alle opgaver vedrørende annoncering af jobopslag under rekrutteringen.

På dette tidspunkt i rekrutteringsforløbet kan virksomheden fortsætte med sine normale opgaver, eftersom vikarbureauet står for alt arbejdet med at finde op til tre kvalificerede ansøgere til den konkrete stilling, der efterfølgende bliver hentet ind til jobsamtale ude ved den pågældende virksomhed. I forbindelse med udvælgelsesfasen bruges nogle anerkendte redskaber med henblik på at skabe det bedst mulige udgangspunkt for en optimal rekruttering. Disse kan fx være en personlighedstest og jobspecifikke tests af ansøgerens evner. Der kan ydermere udføres en kontrol af referencer ved kandidaternes forudgående ledere. Rekrutteringsforløbet stopper dog ikke når firmaet får de udvalgte ansøgere til en samtale. Vikarbureauet klarer også den nødvendige opfølgning når jobsamtalerne er ovre, og den nye medarbejder er fundet. Som en ekstra gevinst kan firmaet benytte ”Try & Hire” ordningen, der giver virksomheden chancen for at påbegynde ansættelsen, som et tre måneders vikariat.

Fordelene ifm. at outsource al rekruttering til et bureau er kort fortalt mange for lige præcis jeres firma. Dig og dine kollegaer får først og fremmest den absolut bedste nye medarbejder. Dette vil tillige ske med et betydningsløst forbrug af tid og kræfter for jer i firmaet, så dig og dine medarbejdere har mulighed for at bruge jeres tid på normale opgaver i hverdagen under rekrutteringen af velkvalificeret nyt personale. I tilfælde af at jeres firma beslutter jer for at finde et professionelt vikar- eller rekrutteringsbureau til at overlade jeres rekrutteringsopgaver til, giver det god mening at undersøge, om det enkelte bureau er VICE certificeret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>