Rådgivning til det bedste pillefyr

Dengang jeg agtede at udskifte mit oliefyr med et pillefyr, fik jeg svært ved at opsøge en side, hvor der faktisk blev tilbudt tilstrækkelig information. Da den slags jo gerne vil sælge og således ikke altid vil berige dig med objektive meninger, bliver det ej hver gang en god idé at spørge en sælger.

Den forstandigste løsning er helt sikkert at snakke med personer, der selv benytter pillefyr & af den grund har set alle kriser & besparelser. Det, der opholdt mig mest med et pillefyr, var, hvorvidt man reelt har mulighed for at tjene penge. Sammenlignet med gas bliver træpiller en hel del billigere – her blev der faktisk slet ingen misvisende svar. Du sparer i sammenligning med solcelleanlæg og varme fra jorden hurtigt slanter som svarer til din investering, så omkostningerne snildt er prisen værd.

I kontrast til et fyr med olie er et pillefyr bedre, mht. naturvenlighed samt udledning af giftstoffer, og benyttelse af piller af træ, som laves af tiloversblevne savspåner fra industrien, er mere bæredygtigt i forhold til fyringsolie. En smule mere vedligeholdelse bliver her selvfølgelig , hvis man ejer et pillefyr sammenlignet med elvarme eller gas. Man må selv påfylde træpiller, så det kan godt kaldes tungt & besværligt arbejde. Pillefyret bør tilmed tømmes for sod samt rengøres en gang i mellem.

At en lille smule arbejde kan forhindre en indtjening på adskillige penge hvert år, mener mange ganske vist ikke.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>