Hvis du får udført en tagrensning, vil dit tag blive så skønt som var det nyt

Taget kan let blive snavset grundet nedbør, alger og mos. Dette gør ikke mindst et tag frygteligt at se på, det nedbryder også dit tag. Nedbør kan nemlig gøre, at der kommer fugt ikke blot på oversiden, men derudover under tagpladerne, som gør, at dit tag langsommeligt bliver brudt ned. Det tager lang tid at lave et helt nyt tag, og det koster mange penge. En istandsættelse inklusiv tagrensning samt maling kan bestemt gøre dit tag ligeså nydeligt, og så koster det kun en fjerdedel af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet udført en tagrensning, er derudover ligeså modstandsdygtigt som tag på nybyggeri er.

Idet dit tag bliver renoveret, bliver det først gennemset for samtlige fejl, skader og mangler, hvorefter det forbedres. Så skal taget have udført en tagrensning, hvor det til at starte med vaskes, hvorefter det renses grundigt med en børste, ikke kun på tagoverfladen, men derudover i overlapningerne og i alle kanter og hjørner. Nu skal taget skylles godt efter, og så er alt smuds blevet fjernet, hvorefter taget får en algeforebyggelse så der forebygges ny begroning. Taget er nu klar til at males.

Man har flere forskellige slags tagbelægning lavet af mange forskellige slags grundmaterialer. Alle tag kan udbedres, og stort set alle tagoverflader kan tåle højtryksrensning. Dette gælder betontagsten, bølge og skiffer eternit, bitumtagpap og tage, der bliver lavet af stål, der er beskyttet mod rust. Tage lavet af tegl er sarte og kan derfor ikke udholde højtryksrensningen, men de kan stadig modtage en behandling mod alger. Pladerne i et virkelig gammelt tag kan eventuelt være opbygget med asbest, der er bedre end de nye tagplader, så selvom de for eksempel er slidte, kan de stadig få en tagrensning og en omgang maling og ende med at blive så gode som nye tagplader.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>