Forældre og katteejere er vilde med havehegn

Havehegn er meget populære iblandt landets småbørnsforældre, og hvad årsagen er, er det ikke vanskeligt at sætte sig ind i. Danmarks befolkning er , som mange ved, kendt verden over, for at være et folk, som bruger megen energi på at beskytte retten til privatliv, og hvad kan være mere effektivt til at holde forbipasserendes nysgerrige blikke ude end et dertil indrettet hegn?

Havehegnene er især synlige i forstæderne. På disse kanter skyldes hegnenes store popularitet imidlertid i høj grad overvægten af kæledyrsholdende familier. At holde eventuelle forbipasserendes nysgerrige blikke udenfor haven er nemlig langt fra havehegnets eneste funktion – de bruges også til at sørge for, at børn og kæledyr ikke løber ud på vejen!

Landets landbrug og industri har i lang tid draget nytte af de smarte havehegn, men i disse dage lader det altså til, at de også har vundet indpas hos de danske familier. De fleste føler endda, at det skaber en helt speciel atmosfære med en indkredset baghave, hvor der eksempelvis kan opstilles et træhus til eventuelle børn eller laves en lille grøntsagshave.

Grillaftener opfattes endvidere af en hel del danskere som en fast del af sommerhyggen, og en have med havehegn egner sig godt til opstilling af en grill, hvor hele familien kan samles på en lun juniaften uden indblanding fra naboer.