Far har fået en nedsat hørelse

Min betragtning er, at min farmand sandsynligvis har fået tinnitus i sit øre, og han har også fået en nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som du kan have i øret, trods det at der ej kommer nogen lyd ind i ørene fra omgivelserne. Farmand skildrer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det stået på i noget tid, og det virker som om, det nok bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig vanskeligt for mig, for han har altid været det menneske, der har lyttet, når jeg har haft brug for at forklare noget. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, men nedsat hørelse, har vi ikke skvadret så meget sammen, det savner jeg.

Anledningen til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, fordi han er forhenværende tømrer og ikke gjorde brug af høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der antages, at lidelsen tinnitus stammer fra ødelagte øreceller i det indvendige øre, sikkert også på grund af en skade forårsaget af støj. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, som er bassist, at han skal at bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans ørelæge på fredag, der så kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Hans læge henviser ham sandsynligvis til en høreklinik, der skal lave en udførlig undersøgelse af hørelsen. Nu vil der blive vurderet, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Flere forskellige høreapparater kan købes, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det vil passe til ens høreproblem. Jeg gætter på, at far skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Disse høreapparater er fremstillet af 2 parter; apparatet selv omme bag ved dine ører og en lille lydslange, som vil lede lyden ned til en øreprop i den inderste del af det ydre øre og videre ind i trommehinden. De pågældende høreapparater bruges ved vanskelige høreproblemer og til personer, der har behov for indstilling af lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil behandles samt tage imod høreapparatet gratis af de officielle høreklinikker, eller om man godt vil have tilskud til at købe høreapparatet ved en anerkendt privat høreklinik eller af en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er flot, at man kan tage imod det omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

Min farmand har som tidligere sagt arbejdet på en larmende arbejdsplads, og det var jo strengt taget nødvendigt at gøre brug af et høreværn, er han et eksempel på, da for høje lyde netop kan give dig en høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka tres pct. af dem, som har et arbejde i støjende omgivelser, ikke gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far får en høreskade, hvis han ikke snart begynder på at gøre brug af musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>