Europallen er den foretrukne palle til godstransport

Såfremt snakkens emne er godsflytning, kommer der som regel en debat ang. den foretrukne løsning. Enkelte sværger f.eks. til skibe af en anselig størrelse, alt imens resten bedst kan lide flytransport. Ens for alle uden undtagelse er ikke desto mindre, at det ligegyldigt fragtfartøjet er obligatorisk med solide paller i fremragende kvalitet, som lastvarerne kan stilles på undervejs på turen. Ved netop dette step opstår følgende dilemma: Er det EUR-paller eller en europalle, der er bedst?

Det er i grunden en smule svært at vurdere, idet EUR-paller i bund og grund ligner en europalle. For at nævne et eksempel er palletyperne begge ISPM-15 autoriserede, og dvs., at pallerne er behandlet med varme og verificerede ifølge den relevante lov. Dette tiltag nedsætter muligheden for, at du ved et uheld kan komme til at medbragt insekter samtidig med dit gods.

Under almindelige omstændigheder kan du forvente, at en enkelt europalle kan holde til en samlet vægt på 1,5 T. I tilfælde af at dit gods er vægtigere, skal du dog ej blive bekymret. Du kan nemlig i stedet vælge at sætte mange træpaller på hinanden og derved styrke træpallernes tolerance. 3 træpaller vil fx give en bærekraft på omtrent fire og et halvt T. Det skal dog ej være dette, som skyld i, at du køber en europalle og ikke EUR-pallerne, da EUR-paller tilbyder en lignende vægttolerance og desuden, i lighed med europallerne, er til gavn for naturen. Pallerne er nemlig temmelig kostbare som genbenyttelsespaller, og dvs., at du reelt lejer dine paller og blot kan returnere dem, når du er færdig med at bruge dem.

Der er af den grund kun en ting at fremføre, der er, at du lige meget hvad for nogle træpaller, du vælger, kan vide dig et hundrede % sikker på at få solide paller i excellent kvalitet.