Efterskole rejser til f.eks. Italien

Igennem de seneste år er der blevet fokuseret en del vedr. naturen, & det har inspireret mig til en fremragende tanke. Jeg har faktisk bestemt mig for, at jeg agter at erstatte det aldrende naturgasfyr med et fabriksnyt & miljøvenligt biobrændselsfyr {http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/}. Udover en reduktion af kuldioxid-produktionen vil det nemlig på samme tid betyde, at jeg faktisk vil spare penge, da biobrændsel er betydeligt billigere end gas & fjernvarme.

Til at starte med har jeg set på et par Windhager {http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager/} biobrændselsfyr, og jeg havde ovenikøbet på det nærmeste afgjort et, som jeg ville indhandle, da jeg faldt over en netside, der drejede sig om jordvarme {http://kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme/}. Et jordvarmeanlæg er jo på samme tid en klimavenlig kilde til varme, der er perfekt som alternativ til et biobrændselsfyr. Pt. aner jeg ingenlunde, hvad jeg skal erhverve mig.

Jeg kan egentlig observere både plusser og minusser ved dem begge. For eksempel har jordvarme det plus, at det er en varig energikilde, og at man alene betaler for den smule strøm, som anlægget skal benytte for at være i stand til at lave jordvarmen til energi. Dog er det rimeligt dyrt at få, så i første omgang ville et Windhager-biobrændselsfyr uden tvivl være mest favorabelt.

Samtidig holder et anlæg til jordvarme dog i længere tid, og jeg ved, at anlægget allerede inden 10 år vil have tjent sig ind igen, så det er faktisk ikke noget skidt køb. Jeg er af den årsag meget usikker, selvom jeg fortsat hovedsageligt hælder til Windhager-biobrændselsfyr.

Findes der nogen her, der har viden om de forskellige opvarmningssystemer, & som kan formå at give mig et fantastisk fingerpeg? Et sådant ville jeg jo i hvert tilfælde vædsætte.