Det er svært at leve uden altaner

I barndomshjemmet havde vi hele tiden en forholdsvis stor altan. Vi har en lang række pæne tillægsord at sige i forhold til altaner, for de skaber adskillige fortrin. Døren udtil altanen skaber den effekt sekundært, at der kommer et større lysindfald i det respektive rum. Små hjem kan da ellers faktisk godt have en uheldig hang til at blive for mørke. Efterfølgende kan man i vintertide gå uden for på den gode altan for her at kunne mærke på egen krop, hvor meget tøjstykker, man trænger at tage på. Sådan en ting vil man naturligvis kunne fornøje sig med på alle årets dage. Mest af alt er altaner klart nok det allerfedeste når det er sommer, da man netop her kan boltre sig med kanon gode sommerfester, plus at da jeg var lille havde mine forældre sat en lille sandkasse udendørs på vores altan. Mine forældre virkede faktisk en kende nere solbrun end andre mennesker, hvilket er helt begribeligt, at mennesker med tilbyggede solbeskinnede altaner udsættes for noget mere uv-lys sat over for dem, som ikke kan nyde solstrålerne ret uden for soveværelser. Personer der har privat have, vil være klart mest solbrændte.

I min opvækst har vi alle årene haft altaner og akkurat derfor, har det i ekstrem grad været et gentagent savn at have et hjem fuldstændigt uden altaner sammen med mine respektive lejligheder her de første år, hvor jeg har været flyttet i egen lejlighed. Oprigtig talt var jeg herfor særdeles begejstret, lige da jeg fik et fællesbrev fra bestyrelsen i min ejerforening forleden. Herved meddelte de, at der skal skabes en ny altan til alle beboeres lejemål i beboelsen. Jeg har været uden en praktisk altan længe, så det bliver en fornøjelse at få bygget en ny altan. Den spritnye altan kommer til at være akkurat ud for min stue, og af denne grund af det egentlig bare 10-4. Kvadratmetermæssigt udvider det egentlig stuen med et rum, og det er der markant brug for. Jeg vil nu kunne vandre lige ud i den udendørs frihed på en altan i lige linje fra min stue. Eftersom jeg bor helt oppe kan jeg nok mærke det som en klar opblomstring. Det er som beskrevet ovenfor på dette grundlag at jeg ikke kan begejstres for meget og for den sags skyld rose meningen med kvalitets altaner overdrevet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>