Benytter du plastpaller eller træemballage til at omlokalisere dine lagervarer?

For de ansatte i kargobranchen, går det først og fremmest ud på at gøre transporteringsforholdene så gode som i det hele taget muligt, så arbejdsprocessen bliver så ubesværligt og samtidig kan klares hurtigst muligt. Af lige præcis den grund er det også så betydningsfuldt at finde de helt rigtige paller af den årsag, at de forskellige slags paller råder over hver sine styrker.

I det her indlæg ses der på såvel plastpaller som træemballage som eksempelvis europaller. Afhængig af det transporterede gods ogtransportmetoden, er det jo ikke alle slags paller, som er tilstrækkelige.

Træemballagens åbenlyse fordel er, at europallerne er naturrigtige. Europallerne er nemlig enormt værdifulde som genbrugspaller, da de kan genbenyttes på op til flere fragter og stadig bevare kvaliteten. Hertil kommer desuden, at transport af gods ved hjælp af træemballage kan nedbringe kuldioxidmængden i forbindelse med godsfragt med næsten 30 %.

Plastpaller fremstilles derimod typisk som engangspaller, fordi de ej er så solide som europallerne. De vejer på den anden side væsentligt mindre, og de er derfor et super godt valg til lufttransport, fordi den tilladte samlede vægt her er afgrænset. De besidder herudover den styrke, at plastpaller i modsætning til træemballage ej ændres af vejrguderne, da dvs., at de under hele transportforløbet bibeholder den samme vægt og størrelse, lige meget om det regner, eller solen skinner.

Du er heller ej nødsaget til at gå på kompromis med hensyn til naturen, udelukkende pga., at du vælger at gøre brug af plastpaller i stedet for europaller. Plastpaller består nemlig af en slags plast, som er 100 % genanvendeligt. Er det plastpaller eller europaller, som bedst egner sig til dit præcise dit fragtbehov? Dét må være et hundrede procent overladt til dig selv.